Ето седем доказани начина да намалим стреса в живота си: 

...
Ето седем доказани начина да намалим стреса в живота си: 
Коментари Харесай

7 начини да разпуснем стреса

Ето седем потвърдени метода да понижим напрежението в живота си: 

1. Изключете щепсела

Живеем в електронна епоха и постоянно желаеме да бъдем включени, страхувайки се, че може да пропуснем най-новите злословия. Това значи, че мозъкът ви в никакъв случай не е изключен. Наистина би трябвало да дадем отмора на мозъка си. Следващия път, когато си извършите отмора на работа, оставете телефона си зад себе си. Всъщност няма да пропуснете и ще се изненадате какъв брой по-ефективни ще бъдете в офиса. Не вземайте никакви електронни джаджи със себе си в леглото. Работата постоянно ще бъде там на идващия ден и вие се нуждаете от вашата отмора.

2. Тренирайте и бъдете признателни

Искате това, което имате. Лесно е да се хванете в желанието за повече. Сега ни тласкат повече от всеки път.  Дори да работите в помощна специалност, постоянно ви споделят да виждате повече хора. Опитайте се да не носите работата си у дома със себе си. Напишете лист с 25 неща, за които сте признателни през днешния ден. Започнете с покрив над главата и топло легло, в което да спите.

3. Прекарвайте време с положителни хора

Поставете си за цел да имате повече положителни хора в живота си. Никой не обича да го признава, само че хората към вас могат да ви дърпат надолу. Изберете борбите си. Не е нужно постоянно да сте прави. Прекарвайте време в неща, които ви харесват. По-вероятно е по този метод да срещнете хора, с които имате общи неща.
 Шест метода да се оправим със напрежението в всекидневието Шест метода да се оправим със напрежението в всекидневието
Нека забележим шест потвърдени метода, посредством които да понижим напрежението в своето всекидневие:  1. Направете проверка на дилемите си Когато ви...

4. Не прекалявайте със обстановката

Всички сме го създали. Това е, когато вземете изцяло добра обстановка и я извършите неприятна обстановка. Следващият път, когато някой ви направи комплимент, кажете „ благодаря “. Не поставяйте под въпрос за какво са споделили това, което са споделили и дали в действителност сте го заслужавали.

5. Научете се да разпускате

Живеем в работохолична просвета. Колкото повече работите, толкоз повече самопризнание получавате. Това може да е добре първоначално. Но в случай че продължи прекомерно дълго, може да докара до прегаряне. Уверете се, че сте възнамерявали почивка в календара си. Излезте на разходка, отидете на концерт. Не сме тук единствено, с цел да работим и да плащаме налози. 

6. Говорете по-малко и дишайте повече
 Как дишането оказва помощ при стрес и безпокойствие? Как дишането оказва помощ при стрес и безпокойствие?
Действителният акт на дишане е най-вече несъзнателен. През по-голямата част от живота ви тялото и мозъкът ви ще ви държат да дишате, без в...

Следващият път, когато се почувствате тревожни или ядосани, спрете и поемете надълбоко въздух. Това ще ви помогне да изместите фокуса си и да намалите сърдечната периодичност. Отделете пет минути заран, с цел да пандизите зоната си и да извършите надълбоко дишане. Това ще помогне за облекчение на напрежението в живота ви. Винаги можете да увеличите времето на стъпки от пет минути. Може да звучи доста, само че в огромната скица на нещата това не е доста време.

7. Поемете отговорност за реакцията си

Бъдете наясно какво ви кара да се чувствате уплашени или кой ви кара да се чувствате уплашени. Добре е да стоите надалеч от стресови обстановки или хора, в случай че е допустимо. Лесно е да се почувствате ядосани, когато нещата не се развият по ваш метод или хората не вършат това, което желаете. Не забравяйте, че това е вашето усещане и не ви дава правото да атакувате назад. Научете се да поемате отговорност за държанието си. Докато се променяте, хората към вас ще се трансформират.

Стресът не би трябвало да унищожава живота или здравето ви. Какъв непотребен стрес имате в живота си? Не забравяйте, че дребните стъпки в действителност водят до огромни стъпки. Започнете през днешния ден, като отпуснете един непотребен стрес в живота си. След това го заменете с един позитивен табиет, като да вземем за пример да вършиме йога.

Източник:

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР